Ki van még itt

Oldalainkat 137 vendég és 0 tag böngészi

Társoldalak

SZILVÁSKŐ
 

Szilváskő a Medves vidékének egyik legszebb pontja. A vulkanikus folyamatok során kialakult hegységet egy 2 km hosszú geológiai tanösvényen fedezhetjük fel. Különleges kőzetek és gyönyörű táj tárul elénk a Nagy-Szilváskő 628 m-es magasságából. Itt található a Sárkánytorok-barlang, mely két egymást keresztező törés mentén alakult ki. 

 

 

Ezt a rövid túrát - 2 km - szeretettel ajánljuk kevésbé gyakorlott túrázó vendégeinknek, mert bár a terep nem könnyű, de a táv rövid és ezért cserébe igazán felejthetetlen élményt kapunk! Akik pedig hosszabb kirándulásra vágynak, indulhatnak a Medves-fennsíkról, vagy összeköthetik a Szilváskői látogatásukat a Pécskő-szikla megtekintésével, ahonnan szintén pazar kilátás nyílik Salgótarján városára, a Karancs hegységre, Salgó Várára és a Boszorkánykőre, a környező hegyekre, völgyekre. A két csúcs közötti táv mintegy 13 km.
 

 

PÉCSKŐ


A Pécskő-szikla egy 542 m magas vulkáni kúp, melyet 2-3 millió évvel ezelőtt hozott létre a vulkáni működés. A hely legnagyobb értéke a lenyűgöző panoráma, a környező hegyeken túl tiszta időben jól látszik többek között a Mátra és a Kelet-Cserhát is. A szikla több jelölt turistaútvonalon is elérhető, vendégházunktól közvetlen útvonalon is megközelíthető.